Вие сте тук Обиколни пътувания / Япония - Очарованието на Япония 26.05.2019 /
Япония - Очарованието на Япония
Япония - Очарованието на Япония
Япония - Очарованието на Япония
Япония - Очарованието на Япония
Япония - Очарованието на Япония
Japan Tour 14 Days 01

Маршрут: Токио – Нико – Такаяма – Каназава – Киото - Окаяма – Хирошима – Осака
Държава: Япония
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 2599 Евро за 14 дни / 12 нощувки

„Очарованието на Япония”

Цена от 2599 Евро на човек за обиколното пътуване.

Япония – страната на изгряващото слънце, страна успешно съчетаваща в себе си вековни традиции и новаторство. Япония е красота, приветливост, традиции, обноски, екзотика., динамика, хармония. Япония е и КИОТО - древната столица, културният и духовен център на страната, с повече от 3000 храмове. Най-известният е Златният храм Кинкакуджи, чийто стени са покрити със златен слой, Сребърният храм Гинкакуджи, Храмът на чистата вода, както и прочутата дзен градина Рюанджи, която се състои от няколко парчета скала, върху бял чакъл. Спицефичното в нея е разположението на чакъла и камъните , които оформят клоните на дърво по незабележим начин. Япония е и ОСАКА – с Храмът на любовта - историята на една невъзможна любов между куртизанката Охацу и любимия й Токубеи, в резултат на което Токубеи убива любимата си и после се самоубива. Япония е и Нара – първата столица (8 век). Там е храмът Тодайджи от 752 г. обявен за паметник на културата от ЮНЕСКО с една от най-големите бронзови статуи на Буда в света; храмът Касуга Шрайн от 710 г., също обявен за паметник на културата от ЮНЕСКО, заобиколен от 3000 висящи фенери и други. Япония е и чайната церемония, невероятните японски градини, икебаната, калиграфията, историята за гейшите, за самураите, бойното изкуство КЕНДО, сумото, рибните ястия – едно от най-известните е ядене на най-смъртоносно отровната рибата ФУГУ – рибата, която се консумира сурова, приготвена от специално дипломиран за това готвач. Отровата и е страшно силна, парализира мускулите, нервната система, а жертвата е в пълно съзнание и умира от задушаване. Всичко това просто трябва да се види, да се усети атмосферата. Това е Япония – искам да отида там!

1 ДЕН: Отпътуване за Токио от Германия с полет на Луфтханса.

2 ДЕН: Токио. Пристигане рано сутринта в Токио, трансфер до хотела. Свободно време. (Токио е столицата на Япония, както и най-многолюдният град в света. Градът е построен още през 1602 г. Старото му име е Йедо (или Едо). През 1869 г. 17-годишният японски император Мейджи го променя на "Токио". В буквален превод името означава "Източна столица". Токио също се счита и за една от префектурите на Япония. Японската столица предлага смесица от разнообразна култура, пазаруване, ресторанти и барове, както и повече от 230 000 автомати за продажба на цигари и шоколади. Градът е смятан за един от най-скъпите в света. Повечето хора казват, че Токио е място, където останалата част от света отива, за да си представи как ще изглежда бъдещето. Полезни съвети: Японската кухня залага силно на прясната риба. Много от тази храна можете да намерите на централния пазар на едро Tsukiji. Можете да закусите в малко суши заведение близо до пазара и да ядете сурова риба от най-прясната или да опитате пърженото китово месо. Пазаруването в Токио може да бъде много скъпо и много евтино. Намерете място, което да удовлетворява вашите вкусове. Ако технологията е за вас, Япония е малко странна. Електрическото напрежение е 100 волта, различно от почти навсякъде другаде в света. Но в Akihabara, две спирки с влака на север от станция "Токио", можете да намерите технологични японски играчки, които са произведени за презокеанска употреба. Между тълпите през уикендите често ще видите млади хора в странни костюми да рекламират кафенета или магазини.

3 ДЕН: Закуска. Панорамна обиколка на Токио и посещение на високата 333 метра кула в Токио, копие на Айфеловата кула в Япония. Когато е построена през 1958 г., кулата символизира издигането на Япония като значителна икономическа сила. Обсерваториите, които се издигат на 150 и 250 метра към предлагат птичи поглед към целия град. От върха на кулата Mori в Roppongi Hills, ще получите дневна гледка на Токио от 52-ия етаж. В ясен ден можете да видите конуса на планината Фуджи. Насладете се на почивката в едно от кафенетата (по желание). В същата кула Музеят на изкуството Мори показва съвременно изкуство. Кулата е била построена от Минору Мори, един от най-влиятелните магнати и известни колекционери на изкуство в Япония. След обяд ще имате възможност да се разходите през близкия район Roppongi. Името означава "Шест дървета", но то е по-добре известно сега с неговите хиляди барове, ресторанти и нощни клубове. За печено пилешко, което се топи в устата ви, опитайте бар Fukurou No Mori, само на няколко метра от метро станцията на Roppongi. По желание: може да отидете до театъра Kabuki-Za и да гледате традиционна форма на опера с превод на английски език през слушалки. Цялото действие може да продължи повече от три часа, но никой няма да има нещо против, ако се измъкнете след първото действие.

4 ДЕН: Закуска. Този ден Ви се предоставя за самостоятелни разходки и възможност сами да опознаете Токио. Съвети от нас: пазарът Kappabashi или "Градът на куните", където можете да намерите мебели лакирани с японски лак и домашно направени изделия под статуя на гигантски готвач. Можете дори да купите пластмасови копия на храна. Обядвайте в малко кафене под железопътната линия близо до станция Ginza, със стари филмови плакати на стената и компания от няколко мъже, които пеят или мърморят на себе си след няколко питиета. Пет минути ходене пеш ще ви отведат до Императорския дворец, резиденцията на императора на Япония и неговото семейство. Сградите на дворците и вътрешните градини са затворени за публиката през повечето дни, но стените и двата моста Nijubashi са внушителни. Красивата вътрешна Източна градина е отворена за посетители, освен в понеделниците и в петъците. Разхождайки се из Императорския дворец към северния район и покрай концертно сборище Budokan, ще стигнете до параклиса Yasukuni, където Япония си спомня за смъртоносната война. Още от тъжното минало на Япония може да бъде видяно при Yushukan, военен музей до параклиса, който е посветен на националната войска на Япония.
По-късно се отправете на запад с метрото към Harajuku, за да видите различната страна на японската култура. Тук е тийнейджърският парад в костюми от японски анимационни филмови герои до пънкари и френски прислужници - всички са направени с изпипани детайли.
Harajuku е пълен с евтини и оживени места за обяд. Елегантните ресторанти на Токио често сервират евтини ястия. Порциите може да са по-малки, но качеството на обслужването е високо.

5 ДЕН: Закуска. След закуска ще отпътуваме за град Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – “Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма “Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището “Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и неговата съпруга Химегами. Продължаваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си с 17 топли минерални извори. Нощувка в Хаконе.

6 ДЕН: Закуска. След закуска се отправяме към Матсумото. Замъка Матсумото е един от историческите японски замъци. Той се намира в град Матсумото, префектура Нагано. Замъкът е популярна туристическа дестинация и за чужденци. Друго негово име е "Гарвановият замък" заради черните си стени и прозорците, наподобяващи криле. Той представлява пример за замък, построен в равнина, за разлика от Химейджи и други, които са построени на хълм или между реки. Исторята на замъка датира от периода Сенгоку (гражданските войни) . По това време, клана Огасавара построяват укрепление на това място и го наричат "Фукаши". По-късно той попаднал в ръцете на клана Такеда, по късно и на Токугава Йеасу. Следобед ще продължим пътуването ни към Такаяма – японските Алпи. При добро време ще се насладите на прекрасен изглед. Нощувка в Такаяма.

7 ДЕН: Закуска. Днешният ден ще го започнем с посещение на сутрешния пазар, който предлага различни стоки от региона. След това ще се разходим в стария град. След обяд продължаваме нашата обиколка към Ширакава-го, малко китно селце, обявено от Юнеско за световно наследство, с малки китни къщички със сламен покрив. Тук ще имате възможност да се разхождате из селцето и да добиете представа за старата Япония. Продължаваме към Каназава, където ще пристигнем в късния следобед. Каназава е най-големият град на областта Хокурику, която се намира на остров Хоншу и има голямата брегова линия на Японско море. Градът е създаден в края на 16-ти век и е един от най-проспериращите през периода Едо (1600-1868). В наши дни Каназава наброява около 450 хиляди жители, които всяка година се включват в традиционните чествания на: уникалния исторически парад (през юни) и фестивала на японското черешово дърво – сакура (през април). Градът е заобиколен от Японските Алпи и националния парк Хакусан, през който преминават две реки: Сай, символизираща мъжкото начало и Aсано - женското. Нощувка.

8 ДЕН: Закуска. След закуска ще посетим прекрасните местности Кенрокуен и стария самурайски квартал Нагамачи. Следобед ще отпътуваме към двореца Ейхеи, който е важен център за японския будизъм. Имайте предвид, че посещенията могат да бъдат ограничени, заради религиозни причини. Вечерта ще продължим нашата екскурзия към Киото. Нощувка.

9 ДЕН: Закуска. Киото (в превод столица на столиците) е град в Япония с население 1,5 милиона души. В миналото е била столица на императорска Япония, сега е столица на Област Киото и част от района Осака-Кобе-Киото. Киото е разделен на 11 квартала (ки). Ще имате възможност да посетите и разгледате: Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “ Зен”. Разглеждането продължава с храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от Юнеско за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “ Каресансуи”. След това ще посетиме замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–я Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и бил средище на важни исторически събития, светилището Хеан , построено през 1895 г. и посветено на първия и последния императори, управлявали в Киото – императораторите Каму и Комей. Светилището е копие на императорския дворец от периода “ Хайан”, храма Киомизу– храмът на” чистата вода”, който е древен храм на будиската секта “Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайският монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. В 17.00ч. - връщане в хотела. Свободно време и нощувка в Киото.

10 ДЕН: Закуска. Днешният ден ще Ви бъде предоставен сами да разгледате и да опознаете Киото. (Киото със своите 1 600 будистки храмове, 400 шинтоистки параклиси, дворци, градини и уникална архитектура остава непокътнат и е един от най-запазените градове в Япония. В района на Киото се намират едни от най-известните храмове, дворци и градини: Кинкаку-джи - Златният павилион ;Гинкаку-джи - Сребърният павилион ; Хеян Джингу - Шинтоистки параклис построен през 1895 г. ; Риоан-джи - известен със своята каменна градина ; Храмът Шункойн ; Императорският дворец - дом на японските императори през много векове ; Императорската вила Кацура . Киото е познат и с изобилието от етно-ресторанти, в които се предлага традицонна японска кухня ). Нощувка.

11 ДЕН: Разходка в Киото. Следобед ще отпътуваме за Коя-сан, светия хълм на Будизма. Разходка. Вегетерианска вечеря и нощувка при монасите в стаите за гости.

12 ДЕН: Ще имате възможност сутринта рано да вземете участие в традиционалната ритална молитва. Вегетерианска закуска. Продължаваме за Химежи и ще имате възможност да посетите двореца Химежи на световното културно наследство. Искаме да Ви предупредим, че е възможно да не може да се разгледа целия замък, заради реновация. Продължаваме към една от трите най-известни местностти на Япония – Окаяма. Градът е известен с Кореканските градини и черния замък Окаяма, който е с модерна реконструкция. Следобед продължаваме към Хирошима. Ще бъдете настанени в хотел в центъра на Хирошима (само ръчен багаж е позволен, основния Ви багаж ще бъде транспортиран към следващия хотел в Осака.)

13 ДЕН: Днес ще се запознаем с младата история на Хирошима. Има поне един град на света, който винаги ще помни какво е войната. Хирошима е името му. Има поне един град на света, който знае защо мирът ни е нужен. И неговото име е Хирошима. Преди почти шейсет години Хирошима беше осъдена – от своите и от враговете си. Тогава тя загина, за да възкръсне от пепелищата и да заживее двата си живота с една цел – никога повече светът да не преживява ужаса й. 6 август 1945. Слънцето изгрява малко след шест часа сутринта, за да залезе два часа по-късно. В 8 и 15 часовниците в Хирошима спират. За няколко кратки секунди загиват десетки хиляди хора. Един 350 хиляден град изчезва от лицето на земята. Не можеш да си го представиш. Освен ако не си бил там, по времето на смъртта си...Днес часовникът, спрял, за да отбележи минутата, в която човешкото безумие достига своята критична точка на планетата Земя, стои в началото на Музея на мира в Хирошима (ще го посетите) , за да напомня на онези, които още вярват, че войната може да бъде решение на всяко глобално противоречие, че никой и нищо на този свят не е вечно. Наред с него са изложени стотици снимки, предмети и документи, които разказват не просто една случка от човешката история. Всеки предмет или снимка разказва за един човек. За един от 140 хиляди, загинали до края на 1945 година и още стотици хиляди, които продължават да носят в себе си взрива на първата в историята ядрена бомба, изпитана върху живи хора. Историята, разказана и преведена на 14 езика, не щади имперските амбиции на Япония, довели до включването й в тихоокеанския вариант на Втората световна война на страната на губещите. Не е тайна, че към началото на глобалния военен конфликт под владение на Императора са огромни територии в Азия и Тихия океан, а в Негово име и с нечовешка жестокост са избити милиони хора. Най-потресаваща е касапницата, която японците устройват в китайския град Нанкин – близо триста хиляди местни жители са убити в рамките на броени дни от потомците на самураите, повече от половината от жертвите са жени и малки деца. Светът и досега потръпва от спомена за бруталната и варварска жестокост на Нанкинското клане. Късният следобед отпътуваме за Осака. Нощувка в Осака.

14 ДЕН: Трансфер до летището на Осака. Полет за Герамния. Край на програмата.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
* самолетен билет и летищни такси Германия – Токио — Осака – Германия
* трансфер летище – хотел – летище в посочените градове;
* вътрешните преходи са с модерен, климатизиран автобус;
* нощувки със закуски в посочените хотели (среден клас хотел) или подобни на тях – вид настаняване Standart; Молим да се има предвид, че в манастира няма възможност за настанпване в единична стая.
* посоченото в програмата изхранване (11 закуски и 1 вечеря) ;
* екскурзоводско обслужване на немски език;
* входните такси за посочените в програмата обекти на посещение;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
* самолетен билет София – немско летище – София
* разходи за други обекти, музеи и прояви посещавани по желание;
* разходи от личен характер.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
* В зависимост от свободните места в деня на резервация, е възможна промяна на авиокомпанията и цената. Моля, свържете се с нас, за актуална информация.
* Програмата се осъществява на немски език.(английски език само с потвърждение)
* Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
* Eкскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи.

Japan Tour 14 Days 01
Japan Tour 14 Days 02
Japan Tour 03
Japan Tour 04
Japan Tour 05
Japan Tour 06
Japan Tour 07
Japan Tour 08
Japan Tour 09
Japan Tour 10
Japan Tour 11
Japan Tour 12
тази страница е посетена 3822 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...