Вие сте тук Обиколни пътувания / Тайланд - Северен Тайланд и златният триъгълник 27.05.2019 /
Тайланд - Северен Тайланд и златният триъгълник
Тайланд - Северен Тайланд и златният триъгълник
Тайланд - Северен Тайланд и златният триъгълник
Тайланд - Северен Тайланд и златният триъгълник
Тайланд - Северен Тайланд и златният триъгълник
Thailand Tour 01

Маршрут: Банкок – Сиам – Сукотай – Чианк Рай
Държава: Тайланд
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 1045 Евро за 9 дни / 7 нощувки

„Северен Тайланд и златният триъгълник”

След двудневен престой в оживения метрополис Банкок, ще започнете Вашето обиколно пътуване за северната част на Тайланд, което ще Ви върне 600 години назад в историята на царството Тай – храмовете и останките на някогашните славни дворци свидетелстват за цивилизацията от 13 век . Северен Тайланд е може би е запазила най-прекрасната част от царството Тай. Тук ще се насладите както на мистична култура и история, така и на прекрасна природа. Подарете си една незабравима екскурзия...

1 ДЕН: Отпътуване за Банкок от немско летище.

2 ДЕН: Пристигане на летището в Банкок - един от най-бързо растящите и икономически динамични градове в Югоизточна Азия, трансфер до хотел Sofitel Centara Grand Bangkok или до луксозния хотел Millennium Hilton (по желание). Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Денят е на Ваше разположение. Свободно време. Нощувка в Банкок.

4 ДЕН: Закуска. Рано сутринта потегляме с автобус в посока старата столица на Сиам, Аютая, която през 1767 е била напълно разрушена. Аютхая е древната столица на Тайланд, разположена на 85 км северно от Бангкок. Множество исторически паметници и археологически артефакти свидетелстват за величието на тайландското кралство. Основните забележителности на Аютхая са разположени в западната част на града, докато източната е заемана от модерната част на града. Сред множеството забележителни паметници изпъкват Великият Древен Дворец, Ват Бором Путхарам, Ват Пра Си Санпет, Вихарн Пра Монгол Бопитах, Ват Тамикарат, Ват Ратчабурана, Ват Пра Махатхат, Ват Пра Рам, Пра Чеди Сисуриотай, Ват Пу Као Тонг, Ват Чеунг Та, Ват На Пра Меру, Ват Яй Чаимонгон, Ват Сенас Санарам, Ват Сувам Дарарам. В Аютхая могат да се посетят и историческият изследователски център на града, както и музеят Чао Сам Прая. В града има още множество паметници, музеи, паркове и си заслужава няколкодневно посещение, за да може да се види всичко интересно в него. След това потегляме с автобуса към Lopburi, където от автобуса мове да видите храма на маймуните. Обяд. Отпътуване към Phitsanulok. Нощувка в хотел Topland Hotel.

5 ДЕН: Закуска. След закуска посещение на храма Wat Maha Dhat и буда статуята, която датира още от 13 век. Отпътуване за Сукотай. Разходка из историческия парк,многобройни храмове и скулптури. Западно от стария град ще видите останки от царския храм Wat Sri Chum с неговата 15 метрова Буда Статуя. Следобед отпътуване за храма Lampang Luang,където ще видите неговата ценна Smaragdbuddha. Вечеря и нощувка в Lampang River Lodge.

6 ДЕН: Закуска. След закуска потегляме в посока север през Phayao към Чианк Рай. Чианг Рай е столица на едноименната провинция в Северен Тайланд и служи като входна точка за областта на Златния Триъгълник, формиран от Лаос, Мианмар (Бирма) и Тайланд. Най-голямата забележителност на Чианг Рай е Портата на Сиам, разположена на границата с Лаос на брега на могъщата река Меконг. Отново множество разностилови будистки храмове привличат вниманието. Един от най-известните е Ват Пра Каео, където през 14 век се е съхранявал Изумруденият Буда, който сега се намира в Бангкок. Сред другите храмове впечатляват Ват Сантаат, Ват Тоенг Сао Хин, Ват Дой Тунг, Ват Ронг Кун (Белият Храм).По пътя ще направимспирка наезерото Kwan Phayao. Продължаваме на север към Мае Сай. Тук се предлагат най-различни продукти и сувенири от Мианмар и северната съседка на Тайланд – Китай. На един малък пазар се продават ръчно изработени сувенири, зеленчуци, чай, плодове. Следобед посещение на „Златния триъгълник”, където границите на Мианмар, Тайланд и Лаос се сливат в едно – реката Меконк. Тук ще имате възможност да се повозите с лодка на реката Меконк (срещу допълнително заплащане и по желание). Връщане в Чианк Рай, нощувка в хотел Wiang Inn Hotel.

7 ДЕН: Закуска. Днес ще продължим пътуването си през Wiang Pa Pao в посока Чианк Май, наричан също така „Розата на севера”. Чианг Май е най-големият град в северен Тайланд и пети по големина в цялата държава. Населението е близо 150 хиляди, но за разлика от 5-милионния Бангкок тук хората са спокойни и повечето са на средно икономическо ниво, нормално за живот. В миналото е бил нещо като централен пазар за околните племена и държави и често е бил атакуван от Бирма; за това още през 13-14 век са построени стени около града, обградени с малка рекичка за да ги предпазват. Размерът на стените не е внушителен и за това на няколко пъти града е бил завземан от враждебни племена, но по-голямата част от стената e запазена до днес. Градът също така е известен и с факта, че е най-гъсто заселен с Будистки храмове в Тайланд – около 300 храма. Нощувка в хотел Amora Tapae или Hotel RatiLanna.

8 ДЕН: Закуска. Днес в програмата стои посещение на слонов лагер, където щеимате възможност да се качите на сланчеи да се разходите (по желание на клиента и срещу заплащане). След това ще посетите орхидеената фабрика. Ще имате свободно време, ще може да се разходите и да купите различни ръчно направени сувенири. Тайландска вечеря. Нощувка.

9 ДЕН: Закуска. Трансфер до летището, полет до Банкок. От там полет до немско летище. Полет до София. Край на програмата.

Цена от 1045 Евро на човек за обиколното пътуване. 7 нощувки/ 9 дни

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
* самолетен билет и летищни такси Германия – Банкок – Германия
* трансфер летище – хотел – летище в посочените градове;
* вътрешните преходи са с модерен, климатизиран автобус и със самолет;
* нощувки със закуски в посочените хотели (среден клас хотел) или подобни на тях – вид настаняване Standart;
* изхранване според програмата;
* екскурзоводско обслужване на немски език;
* входните такси за посочените в програмата обекти на посещение;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
* самолетен билет София – немско летище – София
* разходи за други обекти, музеи и прояви посещавани по желание;
* разходи от личен характер.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
* В зависимост от свободните места в деня на резервация, е възможна промяна на авиокомпанията и цената. Моля, свържете се с нас, за актуална информация.
* Програмата се осъществява на немски език.(английски език само с потвърждение)
* Възможност за избор на категория за хотелско настаняване Standard или Superior.
* Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
* Eкскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи.

Thailand Tour 01
Thailand Tour 02
Thailand Tour 03
Thailand Tour 04
Thailand Tour 05
Thailand Tour 06
Thailand Tour 07
Thailand Tour 08
Thailand Tour 09
Thailand Tour 10
Thailand Tour 11
Thailand Tour 12
Thailand Tour 13
Thailand Tour 14
Thailand Tour 15
тази страница е посетена 4280 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...