Вие сте тук Обиколни пътувания / Китай - Опознай Китай 26.05.2019 /
Китай - Опознай Китай
Китай - Опознай Китай
Китай - Опознай Китай
Китай - Опознай Китай
Китай - Опознай Китай
China Tour 01

Маршрут: Пекин — Сиан - Суджоу - Шанхай – Хонг Конг
Държава: Китай
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 1949 Евро за 16 дни / 14 нощувки

„ОПОЗНАЙ КИТАЙ”

Цени от 1949 Евро на човек, настанен в двойна стая за цялото обиколно пътуване.

Ще тръгнем от Пекин, ще посетим Забранения град, площад Тиананмън и Великата Китайска стена, ще минем през Сиан и Теракотената армия и удивителния Шао Лин - център на школата по Кунг фу, ще видим космополитния Шанхай и ще завършим нашето пътешествие в Хонг Конг.

1 ДЕН: Отпътуване от немско летище за Пекин.

2 ДЕН: около обяд пристигане на летище в Пекин. Трансфер до хотела Park Plaza Science Hotel (4 звезди). Настаняване. Посещение на перлена фабрика. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Туристическа програма в Пекин, столицата на Китай с над 800 годишна история: пешеходна разходка през площад “Тянанмън”, или “Портата на небесната чистота” - най- големият укрепен площад в света. Обяд. Посещение на императорския дворец, наричан още “Забраненият град” и пекинския “Небесен храм”, популярен сред китайците като място за срещи на любителите на спорта, музиката, играта на карти и др. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. Целодневна екскурзия до Великата Китайска Стена. Китайската велика стена е едно от 7-те чудеса в света. Тя е най-дългият и най-големият отбранителен военен обект в древността. Дължината на Великата Китайска стена е над 7000 километра. В програмата е включен обяд, както и опознаване на “Свещения път” и една от гробниците на династията Мин. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Трансфер до летището за полет до Сиан (около 2 часа). Пешеходна разходка в стария град, ограден от крепостна стена с красива панорама към Сиан. Обяд. Посещение на “Великата джамия” – най- голямата в страната, чиито сгради са от времето на династията Мин. Нощувка в хотел Grand New World Hotel (4 звезди) .

6 ДЕН: Закуска. Посещение на прочутата “Теракотена армия” на император Цин Ши-Хуан, “съставена” от приблизително 7000 изработени от глина скулптори на войници, пазещи гробния комплекс. Обяд. Посещение на характерната със своя семпъл стил и преустроена през 1580 г. “Пагода на дивата гъска”. Нощувка.

7 ДЕН: Закуска. Трансфер до летището в Сиан за полет до Шанхай (около 2 часа). Туристическа програма в Шанхай,най-големия град в Китай, разположен на делтата на река Яндзъ:: “Градини Ю”, създадени през 16 век в класически китайски стил; стария град, с неговите тесни улици; известната чайна “Хусинтин”. Обяд. Нощувка в хотел Rainbow Hotel (4 звезди).

8 ДЕН: Закуска. Разходка из стария град на Шанхай. Целодневна екскурзия с влак до Суджоу – града, който очарова посетителите си с над 150 градини, множество езерца и каменни скулптори. Посещение на “Градините на смирения администратор” и “Градините на майстора на мрежи”, узнавайки повече за китайското градинарство. Обяд. Разглеждане на китайска копринена предачница. Нощувка.

9 ДЕН: Закуска. Посещение на водното село Zhu Jia Jiao с множеството малки мостчета от династията на Мин. ( на около 25 км от Шанхай). Трансфер до летището, полет до Гуилин и нощувка в хотел Park Hotel (4 звезди).

10 ДЕН: Закуска. Разходка из града и до хълма Фубо, от където се открива невероятна гледка към града. Свободно време. Нощувка.

11 ДЕН: Закуска. Разходка с корабче по живописната река Ли. Обяд на борда на корабчето. Град Янгшу е крайната точка на пътшествието с корабчето. Нощувка в хотел Guifu Hotel (3 звезди)

12 ДЕН: Обиколка на Янгшу, обяд. След обяд отпътуване към Гуилин. Полет до Гуанцхоу. Пристигане в Гуанцхоу, трансфер до хотел Riverside Hotel (4 звезди). Свободно време. Нощувка.

13 ДЕН: Градът, известен още като Кантон е разположен в делтата на перлената река и е важен индустриален и търговски център. Ще посетите известния храм на фамилия Чен, порцеланова фабрика. Следобед трансфер до пристанището и отпътуване с бърза лодка до метрополиса Хонг Конг. Нощувка в хотел Metropark Mongkok (3 звезди).

14 ДЕН: Закуска. Панорамна обиколка на Хонг Конг. Ще минете и през Victoria Peak, от където ще можете да се насладите на чудесна панорамна гледка на небостъргачите и на целия остров Хонг Конг. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

15 ДЕН: Закуска. Днес ще посетите предградията на Хонг Конг, впечатляващ дворец, ще минете през бананови плантации и ще стигнете до най-високия връх в Хонг Конг Тай Мо Шан с 958 метра височина. В селището Тай По разходка. Обяд. Посещение на китайския университет, едно рибно селце. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

16 ДЕН: Закуска. Трансфер до летището Хонг Конг и полет до Германия.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
* самолетен билет и летищни такси от немско летище – Пекин и Шанхай – немско летище.
* вътрешни полети Пекин – Сиан и Сиан – Шанхай;
* трансфер летище – хотел – летище в посочените градове;
* вътрешните преходи са с модерен, климатизиран лек автомобил/самолет/бърз влак;
* 14 нощувки в посочените хотели.
* 14 закуски, 11 обяда.
* входните такси за посочените в програмата обекти на посещение;
* немско говорящ екскурзовод.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
* полети от София до Герамния и обратно.
* визата за Китай;
* разходи за други обекти, музеи и прояви посещавани по желание;
* разходи от личен характер.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
* Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 645 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
* Програмата се осъществява на немски език (английски език само с потвърждение).
* Визов режим: Български граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, могат да пребивават на територията на Китай Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
* В зависимост от свободните места и по-желание на клиента , периода на пътуването може да бъде променен.

Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.

China Tour 01
China Tour 02
China Tour 03
China Tour 04
China Tour 05
China Tour 06
China Tour 07
China Tour 08
China Tour 09
China Tour 10
China Tour 11
China Tour 12
тази страница е посетена 2111 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...