Вие сте тук Обиколни пътувания / Япония - древна и модерна 21.04.2019 /
Япония - древна и модерна
Япония - древна и модерна
Япония - древна и модерна
Япония - древна и модерна
Япония - древна и модерна
Japan Tour 01

Маршрут: Токио - Никко - Камакура – Хаконе - планината Фуджи – езерото Аши - Киото - Нара – Осака
Държава: Япония
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 1999 Евро за 11 дни / 9 нощувки

Япония - древна и модерна

„Земята на изгряващото слънце” щедро е дарена от природата с високи планини, „живи” вулкани, вековни гори, реки, езера, горещи минерални извори и морета, които смайват посетителите със своята красота и съвършенство през всички сезони. Уникалната красота на островите е породила чувството на възторг и преклонение към природата у всички японци, а усета им към красивото е тяхна вродена национална черта.

Цена от 1999 Евро на човек, настанен в двойна стая. КУИН ТУРС не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпанията.

Ден 1: София – немско летище – Токио
Отпътуване от летище София за Германия. Полет от немско летище за Токио.

Ден 2: Токио
Пристигане в Токио сутринта. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Shingawa Prince Hotel *, или подобен, разположен в центъра на града. Започва панорамна обиколка на Токио включваща: Обсерваторията в Токийската телевизионна кула; площада и градините пред Императорския дворец – оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град; най-стария храм в Токио – Асакуса Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието, търговската уличка Накамисе, най-скъпия квартал в Токио - Гинза. Нощувка.

Ден 3: Токио – Никко – Токио
Закуска. Отпътуване с автобус за град Никко, част от Световното културно наследство и под закрилата на ЮНЕСКО заради многобройните си културни паметници. Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. Разглеждането започва от шинтоисткия храм Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. Най-интересни са пететажната Пагода, портите Кара-мон и Йомей-он и централната зала на светилището. Всички те са богато орнаментирани с цветни фигури от дърворезба. Върху фриза на конюшната със свещените коне на Тошогу са изобразени прочутите маймунки “Не чувам думите на злото”, “Не виждам делата на злото” и “Не изричам зло”, изразяващи основни постулати на будистката философия. Разглеждането продължава с храма Риноджи и светилището Футарасан. Връщане в Токио следобед и свободно време за собствено изследване на японската столица. Нощувка.

Ден 4: Токио – Камакура – Хаконе
Закуска. Денят е посветен изцяло на Камакура –крайбрежен космополитен и пъстър град, столица на Япония през XII в. и едно от най-големите пристанища на света. Посещават се храма Хазе Каннон, посветен на Богинята на Милосърдието, чиято позлатена дървена статуя с единадесет глави се смята за най-голямата дървена статуя в Япония, храма Котоку-ин с втората по големина статуя на Буда в Япония. Обяд в Камакура. Разглеждането продължава с посещение на Цуругаока Хачиманго – светилището на бог Хачиман, покровител на феодалната фамилия Минамото и на самураите, светилището шЗениарай Бентен, където ако човек си измие парите, те ще се удвоят. Отпътуване за Хаконе, част от Националния парк Фуджи – Хаконе – Ицу, известен с многобройните си минерални извори и риокани – типични японски балнеохотели. По желание вечеря в традиционин риокан ресторант. Нощувка в хотел Nanpu-so или подобен в Хаконе.

Ден 5: планината Фуджи – езерото Аши - Киото
Закуска. Отпътуване с автобус за планината Фуджияма, най-високата планина в Япония – 3 776 м, считана за свещено място от дълбока древност, заради своята идеална форма и загадъчност, почти през повечето време скрита в облаци и мъгла. Късметлии са тези, които са уловили красотата й в ясните и слънчеви дни. В програмата са включени изкачване на планината до пета станция с автобус, разходка с корабче по езерото Аши, образувано в кратера на вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3 000 г. Кристалните води на езерото и иглолистните гори по бреговете му на фона на извисяващия се заснежен връх на Фуджи са символът на Хаконе. След обяд – отпътуване с влака-стрела за Киото. Пристигане в Киото и настаняване в хотел Kyoto Tower Hotel 3* или подобен. Нощувка.

Ден 6: Киото
Закуска. След закуска започва целодневна панорамна обиколка на Киото включваща: Замъка Ниджо – резиденция на император Токугава, завършена в началото на ХVІІ век; Златния храм Кинакуджи, заобиколен от красива японска градина; храма Хейан. Обяд в традиционен ресторант. Пешеходен тур из запазения стар квартал на Киото – Гийон и разглеждане на интересния със своята архитектура храм Kiyomizu. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7: Киото – Нара – Осака
Закуска. По желание участие в чаена церемония в Киото. Полудневна екскурзия до Нара – първата столица на Япония. Посещение на Храма Тодайджи – символът на Нара, съхранил най-голямата в света дървена статуя на Буда; Парка на елените и Храма Касуга – най-известният и най-посещаваният храм в Япония. Продължение за Осака - втория по значение град в Япония и даже за кратко време столица на Империятя в древността. Настаняване в хотел Hotel Ramada Osaka 3*, или подобен. Нощувка.

Ден 8: Осака
Закуска. Целодневна обиколка на града с включен обяд – Замъка Осака, невероятната открита панорамна площадка на Umeda Building, храма Шитенноджи, главната пешеходна улица Дотонбори и др. Нощувка.

Ден 9: Осака – немско летище
Закуска. Отпътуване от летище в Осака за Германия. Полет от немско летище за София. Край на програмата.

Цената включва:
* Самолетен билет и летищни такси от немско летище до Токио и полет от Осака до немско летище.
* 9 нощувки в хотели 3* - 2 в Токио, 1 в Хаконе, 2 в Киото; 2 в Осака;
* 9 закуски и 4 обяда;
* Всички трансфери;
* Панорамна обиколка на Токио;
* Еднодневна екскурзия до град Никко;
* Целодневна екскурзия до Камакура с включен обяд;
* Еднодневна екскурзия до 5-та станция на планината Фуджи и Националния парк Хаконе с включен обяд и круиз по езерото Аши;
* Билет за влака-стрела от Одавара до Киото;
* Панорамна обиколка на Осака с включен обяд;
* Панорамна обиколка на Киото с включен обяд;
* Пешеходен тур из старинния квартал Гийон в Киото;
* Полудневна екскурзия до Нара;
* Местно екскурзоводско обслужване;
* Входни такси на посещаваните обекти;

Цената не включва:
* самолетен билет отСофия до немско летище и обратно.
* разходи от лично естество
* Всичко, което не е включено в описаната програма
* Застраховка

Japan Tour 01
Japan Tour 02
Japan Tour 03
Japan Tour 04
Japan Tour 05
Japan Tour 06
Japan Tour 07
Japan Tour 08
Japan Tour 09
Japan Tour 10
Japan Tour 11
Japan Tour 12
тази страница е посетена 3492 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...