Вие сте тук Обиколни пътувания / Шри Ланка – класически тур 26.05.2019 /
Шри Ланка – класически тур
Шри Ланка – класически тур
Шри Ланка – класически тур
Шри Ланка – класически тур
Шри Ланка – класически тур
Sri Lanka Tour 01

Маршрут: Коломбо - Негомбо - Анурадхапура – Дамбула - Полонаруа – Сигирия - Дамбула – Канди - Нуара Елия
Държава: Шри Ланка
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 1205 Евро за 9 дни / 7 нощувки 

„Шри Ланка – класически тур”

Серендип – предишното име на Шри Ланка, означава на местния език „късмет”, което много добре се свързва с божествената красота на този вечнозелен остров. Многовековна история, три древни столици и хиляди статуи на Буда се вписват естествено в необятните чаени плантации и зелени склонове на планините на Шри Ланка. Вкусна морска кухня, красиви плажове, хотели с перфектно обслужване и екваториална екзотика допълват удоволствието от престоя там.

Ден 1: София – Коломбо
Отпътуване от летище София за Коломбо през Франкфурт.

Ден 2:  Негомбо
Пристигане и трансфер до Негомбо – рибарско градче, на север от Коломбо, истински рай на морската кухня и деликатеси. Настаняване в хотел Club Dolphin 4* и разходка из романтичните улички и пазарчета на града.

Ден 3: Негомбо – Анурадхапура – Дамбула
Отпътуване за първата столица на Шри Ланка – Анурадхапура, основана през 5 в.пр.н.е. Панорамна обиколка с разглеждане на основните забележителности – Свещеното дърво Бо, ступата Ruwanweliseya, статуята Samadhi Buddha. Продължение за Дамбула и настаняване в хотел Амаya Lake 4*.

Ден 4: Полонаруа – Сигирия
Разглеждане на Полонаруа – столица през 11 и 12 в., обект под защитата на ЮНЕСКО, с великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда. Следобед посещение на скалната крепост Сигирия – невероятна скална цитадела, която се издига на 200м над джунглата и впечатлява не само с местоположението си, но и с уникалните си фрески. Вдигаща адреналина езда на слонове, вечеря и нощувка в Дамбула.

Ден 5: Дамбула – Канди
Посещение на комплекса от пет пещери в Дамбула, които представляват своеобразни храмове с повече от 150 изображения на Буда. Отпътуване за Канди и посещение по пътя на Градината с подправките. Панорамна обиколка на последната столица на владетелите на Шри Ланка: храмът на Свещеният Зъб, изкуственото езеро, работилниците за гравиране и шлифоване на скъпоценни камъни.

Ден 6: Канди
Посещение на Центъра за отглеждане на осиротели слончета Пинауела, Кралската Ботаническа градина и фабрика за дървени гравюри. Вечерно фолклорно шоу и нощувка в хотел Аmaya Hill 4* в Канди.

Ден 7: Канди – Нуара Елия
Отпътуване за Нуара Елия – планинския курорт на Шри Ланка. Посещение по пътя на чаена плантация и запознаване с целия цикъл от засаждането на чаения храст до получаването на една от най-реномираните напитки в света – цейлонският чай. Настаняване, вечеря и нощувка в Grand Hotel 4*.

Ден 8: Нуара Елия - Коломбо
Отпътуване за Коломбо, столицата на Шри Ланка – многомилионен град с модерни бутици и пъстроцветни местни пазари, с луксозни хотели и бедни гета. Свободно време, вечеря и трансфер до летище за обратен полет до България през Франкфурт.

Ден 9: Франкфурт – София
Пристигане във Франкфурт и отпътуване за София.

Цена от 1205 Евро на човек, настанен в двойна стая в зависимост от периода. КУИН ТУРС не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпанията.

Цената включва :
* Полети от Франкфурт - Коломбо и обратно
* Трансфери летище - хотел - летище;
* 7 нощувки със закуска в хотели в посочените в програмата градове;
* Мероприятия и изхранване съгласно програмата;
* Екскурзовод на немски или английски език;
* Входни билети за включените в програмата обекти;

Цената не включва :
* Самолетен билет София-Франкфурт-София.
* Цената е в зависимост от авиокомпанията – превозвач;
* Бакшиши
* Допълнителни услуги, не упоменати в програмата
* Медицинска застраховка;

Sri Lanka Tour 01
Sri Lanka Tour 02
Sri Lanka Tour 03
Sri Lanka Tour 04
Sri Lanka Tour 05
Sri Lanka Tour 06
Sri Lanka Tour 07
Sri Lanka Tour 08
Sri Lanka Tour 09
Sri Lanka Tour 10
Sri Lanka Tour 11
Sri Lanka Tour 12
Sri Lanka Tour 13
Sri Lanka Tour 14
Sri Lanka Tour 15
Sri Lanka Tour 16
тази страница е посетена 1636 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...