Вие сте тук Екзотични дестинации / Индонезия 16.06.2019 /
Индонезия
Индонезия
Индонезия
Индонезия
Индонезия
о-в Бали, Индонезия

Остров Бали е истински тропически рай със своите извисяващи се в облаците вулкани, планински склонове, покрити със стъпаловидно оформени оризови тераси, гъста тропическа джунгла, от която се носи аромата на орхидеи, хибискуси и бугенвилеи, с плажове – черни и искрящи под горещото слънце на север и ослепително бели на юг, галени от топлите вълни на Индийския океан.


Република Индонезия е държава в Югоизточна Азия, разположена на Малайския архипелаг между Индийския и Тихия океан. Това е страната с четвърто по големина население в света и най-голямата мюсюлманска страна. Съставена е от 17 508 острова. Повечето острови са планински.

Само около 10% от земята се използва за селскостопанска дейност. Индонезия е невероятен и екзотичен свят, в който са събрани могъщи вулкани,гъсти екваториални гори и множество култури.

Между островите Суматра и Ява е разположен остров Кракатау,на който се издига едноименния вулкан,чието изригване през 1883г.е една от най-големите природни катастрофи в човешката история.
Индонезия е една от страните с най-голямо биоразнообразие в света. Това се дължи на факта,че страната е разположена около екватора,в зоната на дъждовните екваториални гори и,че е разпололожена на 2 биогеографски ареала-азиатски и австралийско-папуаски.Поради това на западните острови се срещат азиатски растения и животни,а в източните-растения и животни,типични за Австралия и Нова Гвинея.
Поради тази особеност, Индонезия се дели на 3 биогеографски региона- Сундаланд (обхващащ Борнео, Суматра, Ява, Бали и околните острови) с типично азиатска флора и фауна; Уоласеа (Сулавеси, Молукските острови и островите източно от Бали) представена от много ендемити и смесена флора и фауна и Нова Гвинея, с типично австралийско-папуаски растителен и животински свят. Много от тези растения и животни все още не са известни на науката.

тази страница е посетена 21332 път(и)
Всички оферти
Всички оферти
Всички оферти
Всички оферти
Всички оферти
4 stars hotel
1. Alam Anda 4*
Хотел: Alam Anda
Категория: 4*
Курорт: о-в Бали, Индонезия
База: закуска, закуска и вечеря, пълен пансион
23.11.2009
4+ stars hotel
2. Alila Ubud 4*+
Хотел: Alila Ubud
Категория: 4*+
Курорт: Ubud, о-в Бали, Индонезия
База: закуска
03.08.2011
3+ stars hotel
3. Anda Amed 3*+
Хотел: Anda Amed
Категория: 3*+
Курорт: о-в Бали, Индонезия
База: закуска
17.11.2009
5 stars hotel
4. Ayodya Resort Bali 5*
Хотел: Ayodya Resort Bali
Категория: 5*
Курорт: Нуса Дуа, остров Бали, Индонезия
База: закуска, закуска и вечеря
14.03.2011
4 stars hotel
5. Bali Dynasty Resort 4*
Хотел: Bali Dynasty Resort
Категория: 4*
Курорт: о-в Бали, Индонезия
База: закуска, закуска и вечеря или обяд
02.11.2009

общо 71 оферти
сортирай по: име  / дата 

Още...
Още...
Още...
Още...
Още...