Вие сте тук Отзиви & мнения / Дияна & Георги - Корфу 2012 26.05.2019 /
Дияна & Георги - Корфу 2012
Дияна & Георги - Корфу 2012
Дияна & Георги - Корфу 2012
Дияна & Георги - Корфу 2012
Дияна & Георги - Корфу 2012
Diana Georgi Acharavi 2012

Здравейте Куин Турс! 
Приемете сърдечните ни благодарности за коректното Ви отношение при организирането на почивката ни на остров Корфу,посещението на Метеора и избора на подходящите за нас хотели.
Впечатлени сме от инициативността на екипа Ви,бързината при изтогвяне на офертата и отговорите на поставените от нас въпроси.

Прекарахме една чудесна и зареждаща ваканция,каквато само многоликия Корфу може да предложи. 

След ненаситното „изяждане” на стотиците километри по впечатляващата магистрала „Виа Егнатиа”,някак изведнъж се откри гледка към Игуменица и Йонйско море.Превзехме набързо първия възможен ферибот и след два часа плаване по наситено сини води,започнахме превземането и на самия Корфу.

Хотел „Ахарави бийч” ни посрещна точно както ни бе представен от „Куин турс”-зелено и подредено  място,изключително подходящо за спокойна семейна почивка/родители с две деца/ с перфектно обслужване,много добре оборудван апартамент, отзивчив персонал и богата храна.Плажа на хотела бе леко пренаселен,пясъчен и на места с малки камъчета,поради което ходихме няколкостотин метра встрани по същата 6-7 километрова ивица,на пусто пясъчно място с дюни откъм планината и спокойно и бистро море пред нас

Корфу е наистина специфичен и обаятелен,изключително зелен и наситен с история и чар.

Невероятно е как за един ден например можеш да се докоснеш до Античността, Средновековието, Византия,Венеция, Франция, Британската империя, да усетиш съзерцанието на Австро-Унгарската императрица Сиси, въплътено в статуята на нейния умиращ Ахил в двореца Ахилеон и на същото място да се опреш о желязната целеустременост на Кайзер Вилхелм ІІ , онагледена в статуята на неговия гигантски побеждаващ Ахил. И сякаш за дасе подчертае неизчерпаемостта на културното богатство на острова манастирите свидетелстват за по-различния поглед върху света,а двореца Мон Репо ясно заявява,че тук сред древните паметници е роден принц Филип,съпруг на Кралицата на Обединеното кралство Елизабет ІІ.

Но всъщност най-пленяваща е изключителната природа на Корфу-невъобразимата зеленина,формирана от милиони огромни маслинови дървета,кипариси,борове,дъбове,кактуси,зокуми,цъфнали храсти и др.-сякаш нарочно толкова наситена,за да може равностойно да контрастира с лазурните и бистри води на морето,които навътре се превръщат в омайващ индигов безкрай.Сутрин и привечер,живописните планини и изключителни плажове,се обгръщат от наситените аромати на средиземноморската растителност.Съвсем ненатрапчиво тук са вписани множеството малки населени места с тесни улички,църкви и къщички,носещи спомена за недалечна Италия в пасторалното гръцко островно съвремие.

Въпреки,че бяхме на остров,успяхме неусетно да  изминем няколкостотин километра,тъй-като Корфу предлага много съблазнителни местенца.Основен акцент естествено бяха плажовете,сред които можем да откроим: 

-пясъчния плаж на Ахарави/на места е с камъни и пясък/-една дълга и широка ивица на северната част на острова,опряна до планина и пясъчни дюни,миеща се в изключително чиста и спокойна морска вода.

-Исос-километрично струпване на фин пясък в югозападната част на Корфу, преминаващо по ширина в хълмисти дюни,зад които е защитената природна местност на езерото Корасон/;

-Глифада-златист фин пясък,заключен от стръмни планински възвишения в западната част на острова;

-Свети Георги-също голяма и спокойна пясъчна ивица,оградена от зелени планини.

Много красиви са и всичките малки заливчета на Палеокастрица, заключени между живописни скални полуострови,в които има доста пещери от към морето.Тук наистина водата е синя във всичките й нюанси.Освен плаж си струва Паолеокастрица да се пообиколи с лодка и да се направи обзорно подводно плуване,но само след като си видял всичко това от няколкостотин метровата височина на византийския замък Ангелокастро

Разбира се на Корфу има неизброимо количество плажчета достъпни само по черни пътища или по море,които предлагат особена интимност с природата на Корфу и пленяващо безвремие.

Морето на острова наистина предлага огромно разнообразие от плажове-пясъчни,скалисти,малки,големи,всички с изключителна бистра и много топла вода.И наистина е по-солена от тази на Бяло море.

Самият Корфу таун,и в частност стария град,е особено преживяване-малките улички и сградите във венециански стил,безбройните магазини, ресторантчета, дворчета,църкви неусетно те пренясат в странна,но очарователна смесица,сътворена от венецианското ,френското и британското наследство, споени с настоящата гръцка усмивка към живота. Спианада,Старата и Новата крепост, църквата св.Спиридон,Канони ,Понтикониси, Ахилеона вече не звучат като сухи наименования,а се възприемат като настроения.Така както и софрито,бордето и пастицада сега излизат извън определението „традиционни ястия” и те водят към прекараните приятни моменти…

И след тръгването от острова,дори и сега,Корфу ни държи сладко опиянени…..  но не само от сладкото и ликьора,приготвени  от портокалчетата кум куат….

ПС. На връщане посетихме уникалните манастири в Метеора,които ни заредиха с друг тип емоция,отново породена от невероятната хармония на  природните  и човешките творения.Хотела в Каламбака също бе предложен и резервиран от Куин турс.

Прилагаме и няколко снимки.

Поздрави!
Дияна,Георги,Маргарита и Константин.

Diana Georgi Acharavi 2012 01
Diana Georgi Acharavi 2012 02
Diana Georgi Acharavi 2012 03
Diana Georgi Acharavi 2012 04
Diana Georgi Acharavi 2012 05
Diana Georgi Acharavi 2012 06
Diana Georgi Acharavi 2012 07
Diana Georgi Acharavi 2012 08
Diana Georgi Acharavi 2012 09
Diana Georgi Acharavi 2012 10
Diana Georgi Acharavi 2012 11
Diana Georgi Acharavi 2012 12
Diana Georgi Acharavi 2012 13
Diana Georgi Acharavi 2012 14
Diana Georgi Acharavi 2012 15
Diana Georgi Acharavi 2012 16
Diana Georgi Acharavi 2012 17
Diana Georgi Acharavi 2012 18
Diana Georgi Acharavi 2012 19
Diana Georgi Acharavi 2012 20
Diana Georgi Acharavi 2012 21
Diana Georgi Acharavi 2012 22
Diana Georgi Acharavi 2012 23
Diana Georgi Acharavi 2012 24
Diana Georgi Acharavi 2012 25
Diana Georgi Acharavi 2012 26
Diana Georgi Acharavi 2012 27
Diana Georgi Acharavi 2012 28
Diana Georgi Acharavi 2012 29
Diana Georgi Acharavi 2012 30
Diana Georgi Acharavi 2012 31
Diana Georgi Acharavi 2012 32
Diana Georgi Acharavi 2012 33
Diana Georgi Acharavi 2012 34
Diana Georgi Acharavi 2012 35
Diana Georgi Acharavi 2012 36
тази страница е посетена 3134 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...