Вие сте тук Отзиви & мнения / Kраси & Светльо - остров Корфу август 2011 26.05.2019 /
Kраси & Светльо - остров Корфу август 2011
Kраси & Светльо - остров Корфу август 2011
Kраси & Светльо - остров Корфу август 2011
Kраси & Светльо - остров Корфу август 2011
Kраси & Светльо - остров Корфу август 2011
Krasi Svetlin Corfu 2011

Здравейте Queentours,
Сърдечни благодарности за прекрасната почивка, която ни подсигурихте на остров Корфу и за хотела Пантократор, който ни препоръчахте.

Остров Корфу или Керкира, както е гръцкото му име е невероятна смесица от стилове събрани през вековете. Толкова пъстър, цветен, романтичен и зелен, подмамващ и изкусяващ, няма как да не ти се прииска да го посетиш отново.

Останахме супер доволни от хотел Пантократор, който се намира на север от столицата в подножието на планината и носи името на най-високия връх на острова. Селцето където се намира хотела се казва Барбати. Мъничко е , но е разположено в една от най живописните части на Корфу сгушено в скалите и приютило едни от хотелите с най-чудни гледки. Един от тези хотели е и Пантократор. Хотела е терасовидно разположен и се състои от една основна сграда, а останалите са малки къщички разпръснати наоколо и напълно самостоятелни. Тишината и спокойствието на хотела бяха първото нещо, което ни направи впечатление. Гледката , която се разкриваше от всяка една точка на хотела бе неговата запазена марка. Чувствахме се прекрасно вечер на по питие в градината гледащи морето и блещукащите светлинки на далечния Корфу таун.

Романтичен и същевременно идеален за семейна почивка хотел примамва дори туристи, които не са отседнали в хотела, но желаят да се насладят на невероятната гледка от бара да изпият по питие и затаили дъх да се опитат да запечатат красотата на  ширналия се хоризонт.

Храната в Пантократор бе много разнообразна, средиземноморска и вкусна. Всеки ден имаше риба и най-различни гръцки деликатеси приготвени изключително вкусно.

Плажа на Барбати бе доста каменист и нямаше как да легнем на хавлия, трябваше на шезлонги.  Проучихме острова и разбрахме,че северната му страна от Сидари до Касиопи е изпълнена с пясъчни плажове и кристално синя вода.

Обиколихме по голямата част на остров Керкира и отвсякъде лъхаше на история. Невероятна е Палеокастрица и Сидари известен още с канала на любовта, двореца на Сиси е сякаш появил се от приказка. Столицата Корфу таун изпъстрена със сгради в италиански стил, толкова шарена и интересна, Канони и Понтикониси. Всяко едно място си има своя история.

Поздрави
Краси & Светльо

Krasi Svetlin Corfu 2011 01
Krasi Svetlin Corfu 2011 02
Krasi Svetlin Corfu 2011 03
Krasi Svetlin Corfu 2011 05
Krasi Svetlin Corfu 2011 06
Krasi Svetlin Corfu 2011 08
Krasi Svetlin Corfu 2011 09
Krasi Svetlin Corfu 2011 10
Krasi Svetlin Corfu 2011 11
Krasi Svetlin Corfu 2011 12
тази страница е посетена 3093 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...