Вие сте тук Обиколни пътувания / Мароко - Императорските градове 21.04.2019 /
Мароко - Императорските градове
Мароко - Императорските градове
Мароко - Императорските градове
Мароко - Императорските градове
Мароко - Императорските градове
Morocco Round Trip

Маршрут: Казабланка - Рабат - Мекнес – Фес - Азру – Бени-Мелал – Маракеш - Казабланка
Държава: Африка
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 912 Евро за 8 дни / 7 нощувки

Обиколно пътуване: Императорските градове, Мароко

Ден 1– София – Казабланка
Пристигане в Казабланка, трансфер до хотела (4*). Свободно време. Вечеря и нощувка.
 
Ден 2 – Казабланка – Рабат – 110 км
След закуска, среща с Вашия екскурзовод. Обиколка на Казабланка – вторият по големина град в Африка след Кайро, основан от португалците през 1575 г. на мястото на разрушеното от тях берберско селище Анфа. Разглеждане на площада на Обединените нации, квартал Aнфа, туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II (отвън). Грандиозният храм е построен на брега на океана и прилича на огромен бял кораб на фона на водата и небето. Тя е втората по големина джамия в света след тази в Мека. От върха на минарето и, високо 210 м, лазерен лъч с дължина 30 км сочи посоката към свещения град.
Следобед потегляне за Рабат – столица на империята през ХІІ в. по времето на големия завоевател Якуб ал Мансур от династията на Алмохадите. Обиколка на мароканската столица – Кралския дворец, Кулата на Хасан, Мавзолея на Мохамед V, римските останки в Шела. Вечеря и настаняване в хотел 4*.
 
Ден 3 - Рабат – Мекнес – Фес – 250 км
След закуска заминаване за Мекнес, наричан още „мароканския Версай”. Следобед обиколка на неговите забележителности: Баб ел Мансур (една от най-красивите градски порти в арабския свят), Мавзолея на Мулай Исмаил и останките на римския град Волубилис. Продължаване за Фес и настаняване в хотел 4*.  Вечеря и нощувка.
 
Ден 4– Фес
Денят е посветен изцяло на Фес – най-старият имперски град и столица на Идрисидите, първата арабска династия на Мароко. Днес той е интелектуалният, културен и религиозен център на страната.
Обиколката включва: медината Фес ал Бали – истински лабиринт от тесни каменни улички, оживени пазари и традиционни занаятчийници; Баб бу Джелуд – главната порта на крепостната стена на Медината; джамията Карауине; ислямското училище Медерса Аттарине и фонтана Нежарине. Вечеря и нощувка.
 
Ден 5– Фес – Азру – Бени-Мелал – Маракеш – 500 км
След закуска отпътуване за Азру – берберско градче, разположено в красива скалиста местност на Среден Атлас. Пристигане в Бени-Мелал. Време за обяд и заминаване за Маракеш. Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка.
 
Ден 6– Маракеш
След закуска целодневна обиколка на Маракеш – втората имперска столица на Мароко, основана през ХІ в. от династията на Алморавидите. На езика на берберите Маракеш означава „божествена страна” и оттук идва името на цялото кралство. Разглеждане на джамията Кутубия, чието минаре е един от трите шедьовъра на испано-мавританската архитектура, построени от султан Якуб ел Мансур, заедно със севилската Хиралда и Кулата на Хасан в Рабат. Другите чудеса на „розовия град” са: дворецът Бахия; музеят Дар си Саид с прекрасната колекция от произведения на мароканските занаяти; градините Менара, известни с крупната си напоителна система; крепостните стени на града; сука; големия площад Джемаа ел Фна, където изнасят свои представления фокусници, акробати, жонгльори, змиеукротители и разказвачи на приказки. Вечеря с фолклорно шоу “Фантазия” в старинния дворец “Chez Ali”. Нощувка в Маракеш.
 
Ден 7– Маракеш – Казабланка – 242 км
Закуска в хотела. Свободно време в Маракеш. Следобедно заминаване за Казабланка. Вечеря и настаняване в хотел 4*.
 
Ден 8– Казабланка – София
Закуска и трансфер за летище. Край на програмата

Morocco Round Trip 01
Morocco Round Trip 02
Morocco Round Trip 03
Morocco Round Trip 04
Morocco Round Trip 05
Morocco Round Trip 06
Morocco Round Trip 07
Morocco Round Trip 08
Morocco Round Trip 09
Morocco Round Trip 10
тази страница е посетена 2815 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...