Вие сте тук Полезна информация / Банкок, Полезна информация 27.05.2019 /
Банкок, Полезна информация
Банкок, Полезна информация
Банкок, Полезна информация
Банкок, Полезна информация
Банкок, Полезна информация
Bangkok Main

Банкок – градът на ангелите...
През 2009 г. Банкок беше обявен за вторият най-скъп град в Югоизточна Азия след Сингапур. Днес Банкок е един от „икономическите зверове” в света, но азиатският град успява по отличен начин да съчетае своето културно богатство, историческото си налседство и забележителности заедно с прословутите си места за всевъзможни развлечения.

Тази симбиоза извоюва имиджа на Банкок на едно доста интересна и екзотична дестинация. Историческите паметници на града не са пренебреганти за сметка на лъскавото модерно строителство на градските пейзажи.
Банкок е разположен на Тайландския залив, точно там, където течението на река Чао Прая (Chao Phraya River) се влива в морските води. Реката е най-важната характеристика, която обособява ландшафтния изглед на града. В Банкок има цяла плеада от речни ръкави и по-малки канали, които са му заслужили прозвището „Венеция на Изтока". Около 6 500 000 души живеят в главната част на Банкок, а заедно с предградията броят на жителите на тайландската столица скача до близо 12 000 000 души. С това си население Банкок се счита за един от най-многолюдните градове в света.
 
Преди да стигнат до Тайландския залив тъмнозелените води на река Чао Прая минават през равни долини, криволичат покрай мангрови гори, оризови платации и поля с бетелови насаждения. Само на 35 км от морето в един завой на източния бряг на реката се виждат островърхи светилища, храмове със златни покриви, промишлени комини, небостъргачи и хотели. Това е столицата на Тайланд, Банкок със своите седем милиона жители, чието име на езика на местните е Крун Тхен или градът на агнелите.

Най-впечатляващият дворец, който си заслужава да видите е Великият дворец на династията Чакри. Той е построен през 1876 година от британски архитекти като ренесансова крепост с тайландски фронтони, върху които се вият небесни змии. Вътре огромни кристални полилеи осветяват тронната зала. Шест порти, охранявани от по две гигантски статуи на якове, водят към съседния, манастирски комплекс Ват Пра Кео, който е един от най-красивите в Тайланд. В правоъгълната зала, заобиколена от златни чеди светилища и статуи н аживотни се съхранява най-свещената реликва в Тайланд: Изумруденият Буда, поставен върху висок 10 метра пиедестал. Според легендите изумрудената фигура е богат закрилник на династията Чакри. Високият 14 метра и дълъг 46 метра Полегнал Буда на Ват По се радва на особена популярност сред населението на Банкок. Вярващите са облицовали цялата гигантска статуя със златни плочки.

Може би най-живописен е районът на западния бряг на река Чао Прайя, където лабиринта от канали от незапомнени времена се намират наколните жилища на „речните хора”, които се придвижват с канута и плоскодънни лодки, използвани за превоз на товари. Сутрин могат да се видят облечени в шарени дрехи речни хора, превозващи плодове и зеленчуци от тропическите плантации до „плаващите пазари”, където се търгуват всички плодове на плодородната земя...Гледката е неповторима!

Вечер туристите се отправят към баровете с традиционни танци или към квартала на забаленията. Посетители от цял свят идват в града на ангелите не само заради красивите тайландки.

Кога да отидем в Тайланд?
Най-добър сезон, за да посетите Тайланд е от ноември до края на февруари.

Къде да се настаним в Банкок?
Банкок предлага всевъзможни варианти за настаняване за всякакъв вкус.
Най-добрият хотел е Mandarin Oriental 6*. Хотелът е разположен директно на реката Чао Прайя и разполага със спиращ дъха панорамен изглед. Друг хотел, който ние Ви препоръчваме е Peninsula 5*. Хотелът е разположен на западния бряг на реката, а обслужването и атмосферата в хотела са незабравими. А ако желаете не висока цена за нощувка, но добро обслужване и чистота, може да се настаните в хотел: Pullman Bankok 5* - идеалното място за вашата междинна нощувка, преди незабравимата Ви ваканция.
За подробна информация и актуални цени за хотели в Банкок, моля, свържете се с екипа на Куин Турс.

Правила за Бакшиши?
Няма фиксирани правила за бакшиши. Не се скъпете на бакшиши, защото обслужващия персонал е доста зле платен.

тази страница е посетена 4295 път(и)
Сподели във facebook
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...