Вие сте тук Полезна информация / Мавриций, Полезна информация 27.05.2019 /
Мавриций, Полезна информация
Мавриций, Полезна информация
Мавриций, Полезна информация
Мавриций, Полезна информация
Мавриций, Полезна информация
Mauritius Island Guide 01

Полезна информация за Мавриций:
"Оставаш с впечатлението, че първо е създаден Мавриций, а после Рая, като Рая е създаден по негово подобие." Марк Твен

Мавриций всъщност не Ви е по път за никъде, но си заслужава да го посетите - така започват уводните думи в един известен пътеводител за Африка. Скътан някъде в Индийския океан, почти на тропика на Козирога, се намира малък остров, потънал в зеленина, с брегове, покрити с мек златист пясък, плитки и кристално чисти лагуни, скрили останките на десетки кораби, отдавна затихнали вулкани и бликащи водопади, гигантски костенурки и коралов риф, чието богатство и пъстрота привличат гмуркачи от цял свят. Но освен плаж, палми и луксозни хотели, последният дом на отдавна изчезналите Додо ще Ви изненада с интригуваща история и впечатляващи места за посещение.

Наследник на тайните на три континента, островът е истинска съкровищница, събрала в едно необикновена смесица от многобройни раси, култури и обичаи. Мавриций е обещание за незабравима почивка. Не случайно островът отдавна е определен за един от най-романтичните в света, предпочитано място за сватбени церемонии и меден месец. Мавриций е разположен в Индийския океан, по-точно в югозападната му част, на около 800 км от Мадагаскар. Столицата е Порт Луи. Като всички негови тропически братя и сестри, произходът му е вулканичен, има ги великолепните рифове, лагуни и плажове, бистрите води, разнообразния релеф...С тази разлика, че на Мавриций сякаш всичко е с една степен по-красиво, по-съвършено, по-неземно. Усещането за библейска хармония се засилва от мирното съжителство на разнородното едномилионно население - хора с европейски, креолски, индийски, китайски и африкански корени живеят в разбирателство и мир, а най-прекрасното от културите им процъфтява под яркото слънце. Доказателство за това е наличието на китайската пагода, джамията, катедралата и хиндуисткия храм на бог Шива.

Кога да отидем на остров Мавриций?: Климатът е субтропичен, повлиян от югоизточните ветрове. Има два сезона - топла и суха зима, която настъпва през юли и продължава до септември, като това е един от най-подходящите сезони, с ниска влажност, малко валежи и средни температури 17-24° С; и горещо и влажно лято през месеците от ноември до април, със средни температури около 30° С. Периодът от септември до ноември се характеризира с температури между 25 и 28° С. Сезонът на циклоните е между януари и март. Те се появяват за няколко дни в годината, като носят със себе си поройни валежи. Периодът от декември до март е най-благоприятен за гмуркане, тъй като тогава водата е най-чиста; от юни до август – за сърф и от октомври до април – за риболов. Който не иска да пропусне незабравимия и живописен "цветен" сезон на острова, трябва да посети Мавриций през лятото. По това време островът се превръща в приказна градина - не само заради цветята, но и заради цъфналите екзотични дървета. Не е за пренебрегване и фактът, че през лятото водата в лагуните на острова е просто превъзходна. На острова можете до насита да си похапнете ананаси, банани, манго, папая.

Населението е 1,180 млн. жители. Музиката и танцът са основна част от живота на острова, като философията на местните може да се опише само с три думи: радост, безгрижие и одухотвореност. Населението е пъстра смесица от раси, култури и религии. На острова може да видим микс от хора - от африкански, индийски, европейски и китайски произход. И всички живеят в пълна хармония на малкия остров. Може би смесената им кръв и топлият климат ги правят винаги усмихнати и дружелюбни.

Официален език: Официалният език е английският, въпреки че повечето маврицийци говорят френски и креолски.

Столица : Порт Луи (180 хил. жители.). Други градове - Кюрпайн, Маебур, Порт Матюрен.

Държавното устройство: република.

Парична единица: маврицианска рупия (MauR) = 100 цента.

Разстоянието от България до Мавриций е около 8000 км.

Къде да отседнем на остров Мавриций?: Хотелските комплекси в острова са идеални място за романтична почивка на влюбени, търсещи усамотение, хармония и красота. Кипящи от живот и динамика градове се редуват с пустинни заливи и прозрачни води с гигантски костенурки. Във вътрешността на острова са разпръснати естествени и архитектурни съкровища. Феновете на голфа, гмуркането и риболова няма да останат разочаровани. Ако предпочитате релакса на плажа, препоръчвам ви мекия бял пясък , който ще ви очарова.

Един от най-луксозните хотелски комплекси на остров Мавриций е Beachcomber Dinarobin Hotel Golf & Spa, всеки гост завърнал се от там споделя мнението, че е бил на място по-великолептно от Рая...За тези, които тъсят лукс на по-изгодни цени, бихме препоръчали The Sands Resort & Spa или небезизвестния комплекс Naiade Resorts Legends. Комплекс La Pirogue пък предлага специални намаления за младоженци и медения Ви месец ще бъде наистина незабравим...

Туроператорска агенция „Куин Турс” предлага богато разнообразие от различни по категория хотели в комбинация с полети на няколко авиокомпании.

Mauritius Island Guide 01
Mauritius Island Guide 02
Mauritius Island Guide 03
Mauritius Island Guide 04
Mauritius Island Guide 05
Mauritius Island Guide 07
Mauritius Island Guide 08
Mauritius Island Guide 09
Mauritius Island Guide 11
Mauritius Island Guide 12
тази страница е посетена 12378 път(и)
Сподели във facebook
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...