Вие сте тук Обиколни пътувания / Най-доброто от Япония No2 21.04.2019 /
Най-доброто от Япония No2
Най-доброто от Япония No2
Най-доброто от Япония No2
Най-доброто от Япония No2
Най-доброто от Япония No2
Japan Best of Japan 01

Маршрут: Токио - Никко - Камакура - Национален парк Фуджи Хаконе - Химеджи - Хирошима - остров Мияджима - Нара - Киото - Осака
Държава: Япония
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 1999 Евро за 11 дни / 9 нощувки

Обиколно пътуване Най-доброто от Япония

Цени от 1.999 Евро на човек

Ден 1. Германия – Токио
Полет с Lufthansa през Франкфурт или Мюнхен за Токио.

Ден 2. Токио
Кацане сутринта  в Токио и трансфер до хотела

Ден 3. Токио
Заминаване за Ропонги и посещение на ултрамодерния „Roppongi Hills Mori Tower“. Издигащата се на 238 м. платформа разкрива оттук феноменална и незабравима панорамна гледка над целия град. Следва посещение на разположения в обширен парк храм Мейджи, напомнящ за император Мейджи, символизирайки силната връзка между императорския дворец и шинтоизма – древната японска религия, пътуване с лодка по река Сумида за Асакуса, разглеждане на светилището  „Канон-Темпъл“ в Асакуса, издигнато в чест на богинята на милосърдието, разглеждане на оживената търговска улица Накамисе Дори с портата и нейния 750 килограмов уличен фенер. Пътуване с метрото до императорския дворец и шопинг из елитната токийска улица Гинза.

Ден 4. Разходка до Никко (по желание, срещу доплащане, и след предварителна заявка)
Разходка с автобус до град Никко, който е прочут със своите забележиетелни храм-паметници, светилища и пагоди, представлявайки  част от световното културно-историческо наследство на UNESCO. Разглеждане на храма Риноджи и шинтоиския храм Тошогу  – шедьовър на японското храмово, архитектурно изкуство и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. Връщане в Токио във вечерните часове.

Ден 5. Токио – Камакура – Национален парк Фуджи Хаконе
Заминаване с автобус за Камакура (на около 1 час път), обявен през 12 в. за център на първия японски шогунат и посещение на храма Хаседера, разглеждане на прочутата голяма статуя на Буда, както и храма Цуругаока Хачиман. В следобедните часове отпътуване за Национален Парк Фуджи Хаконе. При ясно време от пагодата Чурейто, разположена в периферията на град Фуджи Йошида, се разкрива незабравима гледка към планината Фуджи.

Ден 6. Национален парк Фуджи Хаконе – Химеджи – Хирошима
В сутрешните часове напускане на Национален парк Фуджи Хаконе и заминаване за Шин Фуджи. Следва пътуване с високоскоростния експрес „Шиканзен“ до Химеджи, правещо силно впечатление със своята точност, модерна техника и комфорт като разстоянието от около 600 км. се изминава за по-малко от 3 часа. Малкият град Химеджи е известен с внушителния си дворцов комплекс „Ширасагиджо“, което в превод означава „Замъкът на бялата чапла“, проектиран в началото на 17 век така, че да прилича на птица, разперила крила по време на полет. Пътят от гарата в Химеджи до крепостта се изминава за около 20 мин. пеша. Във вечерните часове отпътуване с „Шиканзен“ за Хирошима и пристигане след около 1 час.

Ден 7. Хирошима – Свещеният остров Мияджима
Посещение в сутрешните часове на мемориалния комплекс в Хирошима и разходка из парка на мира. Разположен на няколко мили от брега на Хирошима се намира остров Мияджима (Ицукушима) - свещена местност едновременно за шинтоизма и будизма, и едно от най-красивите места на планетата. От храмовете на Мияджима, най-прочуто е светилището на Ицукушима. Построено през 593 г. след Хр., то е доразширено до днешните си размери през 1168 г. и се смята се за един от най-забележителните примери на религиозната архитектура. Обявено е за национално богатство от правителството на Япония. Връщане в Хирошима във вечерните часове.

Ден 8. Хирошима – Нара – Киото
Отпътуване в часовете преди обяд с автобус или влак за Нара, люлката на японската култура. Дългогодишен административен център, в периода около 8 век Нара се превръща в първата столица на Япония. Разглеждане на „Daibitsu“, най-голямата бронзова статуя на Буда в световен мащаб, която може да бъде видяна в храма Тодайджи, който пък е известен като най-голямата дървена постройка в света. В следобедните часове отпътуване за Киото с автобус или влак.

Ден 9. Киото.
Старата императорска столица, със своето богато културно-историческо наследство, с основание се смята за един от най-интересните градове на източна Азия. Разглеждане на храма Рьоанджи, Златния павилион Кинкаку-джи и замъка Нижо. Посещение в следобедните часова на храма Кийомицу и шопинг из живописния квартал Ясака.

Ден 10. Киото
Еднодневен пакет „Да откриеш Киото“ (по желание, срещу заплащане), включващ организирана обиколка над града под ръководството на туристически гид.

Ден 11. Осака – Франкфурт
Трансфер в сутрешните часове до Кансай, в близост до Осака, и полет с Lufthansa за Франкфурт.

Включени услуги в туристическия пакет:
·         Полети Германия-Токио/Осака-Германия с включени летищни такси
·         Трансфери съгласно програмата на пътуването, в дните на настаняване и напускане, както и екскурзоводско обслужване на немски или английски език
·         Обиколно пътуване, съгласно описаната програма, с климатизиран автобус/влак/лодка и обществен транспорт.
·         9 нощувки в хотели , среден клас, и изхранване на база закуска
·         Немскоговорящ гид по време на обкилното пътуване (3-10 ден) и информационни материали
·         Входни такси съгласно програмата
·         Пътуване във втора класа с високоскоростен експрес „Шиканзен“ по линията Шин Фуджи – Химеджи – Хирошима
·         Транспортиране на багажа от Токио за Хирошима
Програмата на обиколното пътуване не включва:
·         Бакшиши
·         Храна и напитки към изхранванията, в случай, че не са предварително обявени в програмата
·         Разходи за лични нужди

Japan Best of Japan 01
Japan Best of Japan 02
Japan Best of Japan 03
Japan Best of Japan 04
тази страница е посетена 1730 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...