Вие сте тук Обиколни пътувания / Япония – страна на усмивките 16.06.2019 /
Япония – страна на усмивките
Япония – страна на усмивките
Япония – страна на усмивките
Япония – страна на усмивките
Япония – страна на усмивките
Land des Laechelns 01

Маршрут: Токио - Осака - Киото - Нара - Такаяма - Ширакаваго - Камикочи/Мацумото - Кавагучико - Токио
Държава: Япония
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 1799 Евро за 10 дни / 8 нощувки

Япония – страна на усмивките, Обиколно патъване Япония

Цени от 1.799 Евро на човек

Ден 1. Германия – Токио
Полет в часовете преди обяд с Air France от Германия през Париж за Токио.

Ден 2. Пристигане в Осака – Киото
Кацане сутринта на международното летище Кансай, близо до Осака, и трансфер с автобус (около 90 мин.) до хотела в Киото.

Ден 3. Киото
Старата императорска столица, със своето богато културно-историческо наследство, с основание се смята за един от най-интересните градове на източна Азия. Разглеждане на храма Рьоанджи, Златния павилион Кинкаку-джи и замъка Нижо. Посещение в следобедните часова на храма Кийомицу и шопинг из живописния квартал Ясака.

Ден 4. Киото. По желание разходка до Химеджи и Осака с автобус, и с високоскоростния експрес „Шиканзен“.                                                                    
Възможност за индивидуално опознаване на красивия град Киото или разходка по желание (срещу доплащане, минимален брой 15 човека) до Химеджи и Осака. Малкият град Химеджи е известен с внушителния си дворцов комплекс „Ширасагиджо“, което в превод означава „Замъкът на бялата чапла“, проектиран в началото на 17 век така, че да прилича на птица, разперила крила по време на полет. Следва пътуване с високоскоростния експрес „Шиканзен“ до Осака, възможност за пазар и опознаване на централната част на града. Връщане в Киото във вечерните часове. 
                                                                    
Ден 5. Киото – Нара – Такаяма
Заминаване с автобус за Нара, люлката на японската култура. Дългогодишен административен център, в периода около 8 век Нара се превръща в първата столица на Япония. Разглеждане на „Daibitsu“, най-голямата бронзова статуя на Буда в световен мащаб, която може да бъде видяна в храма Тодайджи, който пък е известен като най-голямата дървена постройка в света. В следобедните часове опознаване на красивия планински ландшафт и пътуване през Нагоя за Такаяма, разположен на около 800 м.н.в. в полите на „японските Алпи“.

Ден 6. Такаяма – Ширакаваго  
                                                                      
Разходка из Такаяма, започваща от очарователния сутрешен пазар, предлагащ регионални продукти във всякакви вариации. Посещение на древния провинционален и административен център, и разглеждане на стария град с неговите места за варене на саке и магазини за продажба мисо, традиционна японска подправка, приготвена чрез ферментацията на ориз, ечемик или соя накиснати във вода, сол и гъбата “Kōjikin“. В обедните часове пътуване до Shirakawa-go, китно живописно селще, намиращо се под егидата на ЮНЕСКО, влизайки в състава на световното културно-историческо наследство. Връщане в Такаяма.   
    
Ден 7. Такаяма – Камикочи/Мацумото – Кавагучико                                       
Май-Октомври:
Заминаване в сутрешните часове с автобус за Камикочи, красива планинска долина, разположена на около 1500 м.н.в. и кратка разходка по брега на кристално-чистата река Azusa. Следва пътуване до Кавагучико, в областта на „Петте езера“. Разположен в Национален парк Фуджи-Хаконе, при ясно време хотелът разкрива незабравима гледка към свещената планина „Фуджи“. 
Април-Ноември: Заминаване в сутрешните часове за Мацумото и прекосяване на „японските Алпи“. Посещение в Мацумото на най-стария замък на територията на страната. Основите на този дворец са положени през 1504 г., а около век по-късно – 1614 г., той е реконструиран. Тази крепост се счита и за една от трите най-съвършени в Япония. Фасадата й е черна, поради което е известна и като „гарванова крепост“. Следва пътуване до Кавагучико, в областта на „Петте езера“. Разположен в Национален парк Фуджи-Хаконе, при ясно време хотелът разкрива незабравима гледка към свещената планина „Фуджи“. 

Ден 8. Кавагучико – Камакура – Токио
Посещение в сутрешните часове на пагодата Чурейто, разположена в периферията на град Фуджи Йошида, където при ясно време се разкрива фантастична гледка към свещената планина Фуджи, и пътуване до живописния град Камакура, обявен през 12 в. за център на първия Шогунат. Разглеждане на храма Хаседера и мощехранителницата Цуругаока Хачиман - светилище на бог Хачиман, покровител на феодалната фамилия Минамото и на самураите. В следобедните часове заминаване за Токио.  

Ден 9. Токио     
Възможност за индивидуално опознаване на Токио или организирана обиколка на града (по желание, срещу заплагане) с посещение в Шинджуку на най-високото кметство на планетата, разглеждане мощехранителницата на Мейджи, Канон-Темпъл в Асакуса и оживената търговска улица Накамисе Дори с портата и нейния 750 килограмов уличен фенер. Пътуване с метрото до императорския дворец и шопинг из елитната токийска улица Гинза.

Ден 10. Разходка до Никко / полет за Германия
Отпътуване с автобус за намиращото се под егидата на ЮНЕСКО китно градче Никко, обявено за обект на Световното културно-историческо наследство поради богатството на своите храм-паметници. Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. Обиколката започва с посещение на храма Риноджи и продължава с разглеждане на издигнатия през 17 в. шинтоистки храм Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. В следобедните часове заминаване за летище Нарита и полет до Германия.

Включени услуги в туристическия пакет:
· Полети на отиване от Германия през Париж за Осака/Кансай и връщане през Токио за Германия, с включени летищни такси
· Трансфери съгласно програмата на пътуването, в дните на настаняване и напускане, както и екскурзоводско обслужване на немски език
· Обиколно пътуване, съгласно описаната програма, с автобус.
· 8 нощувки в хотели , среден клас, и изхранване на база закуска
· Немскоговорящ гид по време на обкилното пътуване (3-10 ден) и информационни материали
· Входни такси съгласно програмата

Програмата на обиколното пътуване не включва:
· Бакшиши
· Храна и напитки към изхранванията, в случай, че не са предварително обявени в програмата.
· Разходи за лични нужди.

Land des Laechelns 01
Land des Laechelns 02
Land des Laechelns 03
Land des Laechelns 04
Land des Laechelns 05
Land des Laechelns 06
тази страница е посетена 1627 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...