Вие сте тук Св. Константин и Елена / Estreya Palace & Residence 4* 20.03.2019 /
Estreya Palace & Residence 4*
Estreya Palace & Residence 4*
Estreya Palace & Residence 4*
Estreya Palace & Residence 4*
Estreya Palace & Residence 4*
4 stars hotel
Estreya Palace & Residence 4*

Хотел: Estreya Palace & Residence
Категория: 4*
Курорт: Св. Св. Константин и Елена, България
База: закуска, закуска и вечеря, All Inclusive

Има място на българското Черноморие, което през годините е запазило своята природа, тишина и спокойствие. На това място, уникалното съчетание на гора и море е привлякло в миналото свещеници да изградят манастира „Св. Св. Константин и Елена“. Днес в непосредствена близост до тази свещена земя се намират хотелите „Естрея Палас“ и „Естрея Резиденс“.

Като част от постройките към манастира в началото на 20ти век е била създадена първата гроздолечебна станция – хотел „Свети Константин“, която дава началото на българския черноморски курортен туризъм. Динамиката на времето и политическите събития са дали своето отражение върху облика и името на тази постройка: до 1957 известна с името хотел „Свети Константин“, от 1957 до 2003 с името хотел „Прага“, а от 2004 е реконструирана и преименувана на хотел „Естрея Палас“.

 Днес старата традиция на гроздолечение се възражда в СПА-център „Естрея“. При уникалните за българското Черноморие винени терапии и процедури се използват грозде и продукти от лозови масиви „Белоградец“, които отговарят на изискванията за органична продукция.

2008 година обликът на курорта е променен с изграждането на хотел „Естрея Резиденс“. Запазвайки природата, уюта и специфичния български архитектурен стил хотелът предлага на своите гости просторно фоайе, модерно оборудвана зала за тържества и конференции, а в приземния етаж е разположен СПА-център „Естрея“.

Съчетанието на живописната гора и близостта до спокойния плаж в комплекса създават условия за незабравима почивка и добро настроение.

Двойни стаи в Естрея Палас (26 кв.м.): Стилни и практични мебели, 2 единични легла в стая, 1 разтегателен фотьойл, Душ-кабина (вана на 4ти етаж), Малък балкон, Сейф на рецепция, сателитна ТВ, WLAN в повечето стаи, Климатик, Сешоар, Минибар.
Двойни стаи в Естрея Резиденс (30 кв.м.): Елегантни румънски мебели, 2 единични легла или 1 двойно легло в стая, 1 разтегателен фотьойл, Душ-кабина и вана, Просторен балкон, Сейф (ключ на рецепция), САТ ТВ (26" TFT-LCD телевизор), жичен интернет, Климатик, Сешоар, Минибар.
Апартаменти в Естрея Палас (45 кв.м.): 2 стаи някои разделени с врата, Стилни и практични мебели, 1 двойно легло в едната стая, 1 разтегателен диван за двама, Душ-кабина (вана на 4ти етаж), Малък балкон, сателитна ТВ, WLAN в някои стаи, Климатик, Сешоар, Минибар.
Апартаменти в Естрея Резиденс (50 кв.м.): стаи разделени с врата, Елегантни румънски мебели, 1 двойно легло в едната стая, 1 разтегателен диван за двама, Душ-кабина и вана, Просторен балкон, САТ ТВ (26" TFT-LCD телевизор), жичен интернет, Климатик, Сешоар, Кухненски бокс(котлон,хладилник).

Хотел "Естрея Палас" разполага със студия(семейни стаи), които предлагат същите удобства като апартаментите, но между двете помещения няма врата.

Ресторант: Разнообразно меню, ястия приготвени от пресни и качествени продукти допълват приятния престой в хотелите "Естрея Палас" и "Естрея Резиденс". На разположение са 2 зали - с капацитет 90 и 120 места. Предлагат се разнообразни специалитети от националната и европейската кухня. Като приятно и освежаващо допълнение към всяко меню е колекция от бели и червени вина, произведени в избата на хотела от био-грозде на лозови масиви "Белоградец". Двете зали имат външни тераси, разположени под сянката на вековни дървета. През летните горещини гостите на двата хотела могат да утолят своята жажда край басейна със студена бира или разхладителни напитки, а след вечерна разходка могат да се насладят на богатия избор от алкохолни и безалкохолни коктейли, предлагани в уютната обстановка на лоби-бара в хотел "Естрея Резиденс".

Пред терасата на ресторант "Естрея" са разположени двата външни басейна. Те са с полегати дъна и дълбочината им е от 0.90м до 1.80м. За малките гости на комплекса има детски басейн, който представлява отделена секция с преграда в големия басейн и има дълбочина 0.40м.

В СПА-център "Естрея" се намира вътрешният басейн. Той е с правоъгълна форма, има полегато дъно и дълбочината му варира от 1.50м до 1.70м, а за поддържане качеството на водата се ползва иновативна озонираща система.

Басейните са изработени от мрамор. Ползването на басейните, шезлонзите и чадърите са безплатни за гостите на двата хотела.

Конгресна зала: Многофункционална зала "Добруджа" в хотел "Естрея" е с площ от 300 кв.м. В различните си конфигурации е подходяща  за провеждане на сватбени и семейни тържества или за фирмени конференции, събрания и коктейли. Вътрешна част от залата има възможност да се отдели със стъклени прегради и да се ползва като помещение за провеждане на обучения. Хотелът предоставя и необходимото оборудване - хардуер, бюра и столове. Залата е оборудвана с професионална озвучителна техника и четири 108см дисплея.

Estreya Palace & Residence 01
Estreya Palace & Residence 02
Estreya Palace & Residence 03
Estreya Palace & Residence 04
Estreya Palace & Residence 05
Estreya Palace & Residence 06
Estreya Palace & Residence 07
Estreya Palace & Residence 08
Estreya Palace & Residence 09
Estreya Palace & Residence 10
тази страница е посетена 3554 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...