Вие сте тук Обиколни пътувания / Япония – в страната на гейшите 24.04.2019 /
Япония – в страната на гейшите
Япония – в страната на гейшите
Япония – в страната на гейшите
Япония – в страната на гейшите
Япония – в страната на гейшите
Land der Geishas 01

Маршрут: Токио - Никко - Камакура – Мацумито - Такаяма - Ширакаваго - остров Тоба Микимото - Изе - Киото - Нара - Химеджи - Окаяма - Хирошима - Осака
Държава: Япония
Транспорт: самолет, автобус
Ценa от: 2499 Евро за 14 дни / 12 нощувки

Япония – в страната на гейшите

Цени от 2.499 Евро на човек

Ден 1. Германия – Токио
Полет с Lufthansa през Франкфурт или Мюнхен за Токио.

Ден 2. Пристигане в Токио
Кацане сутринта  в Токио и трансфер до хотела

Ден 3. Токио
Автобусната обиколка на града започва с посещение на храма Мейджи, мемориален комплекс, издигнат в чест на император Мейджи, онагледява силната връзка между императорския дворец и шинтоизма – древната японска религия. Следва заминаване за Ропонги и посещение на ултрамодерния „Roppongi Hills Mori Tower“. Издигащата се на 238 м. платформа разкрива оттук феноменална и незабравима панорамна гледка над целия град. Посещение на светилището  „Канон-Темпъл“ в Асакуса, издигнато в чест на богинята на милосърдието, разглеждане на оживената търговска улица Накамисе Дори с портата и нейния 750 килограмов уличен фенер. Пътуване с метрото до императорския дворец и шопинг из елитната токийска улица Гинза.

Ден 4. Разходка до Никко (по желание, срещу доплащане)
Отпътуване с автобус за намиращото се под егидата на ЮНЕСКО китно градче Никко, представляващо част от Световното културно-историческо наследство поради богатството на своите храм-паметници. Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. Обиколката започва с посещение на храма Риноджи и продължава с разглеждане на издигнатия през 17 в. шинтоистки храм Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. В зависимост от атмосферните условия пътуване до разположеното над Никко планинско езеро Чузенджи и неговия красив водопад Кегон, отличаващ се с пад на водата от 97 м. Връщане в Токио в следобедните часове.

Ден 5. Токио – Камакура – Национален парк Фуджи Хаконе
Заминаване с автобус за Камакура (на около 1 час път), обявен през 12 в. за център на първия японски шогунат и посещение на храма Хаседера, разглеждане на прочутата голяма статуя на Буда, както и храма Цуругаока Хачиман. В следобедните часове отпътуване за Национален Парк Фуджи Хаконе. При ясно време оттук и Кавагучико, в обдастта на петте езера, се разкрива незабравима гледка към свещената планина Фуджияма.

Ден 6. Национален парк Фуджи Хаконе – Мацумото – Такаяма
Заминаване в сутрешните часове за Мацумото и посещение в Мацумото на най-стария замък на територията на страната. Основите на двореца са положени през 1504 г., а около век по-късно – 1614 г., той е реконструиран. Крепостта се счита за една от трите най-съвършени крепости в Япония. Фасадата й е черна, поради което е известна и като „гарванова крепост“. В следобедните часове отпътуване за Такаяма и прекосяване планинския ландшафт на „японските Алпи“. Нощувка в Такаяма.   

Ден 7. Такаяма – Ширакаваго
Денят започва с разходка из Такаяма, стартираща от очарователния сутрешен пазар, предлагащ на своите клиенти регионални продукти във всякакви вариации. Посещение на древния провинционален и административен център, и разглеждане на стария град с неговите автентитчни места за варене на саке и магазини за продажба на мисо, традиционна японска подправка, приготвена чрез ферментацията на ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол и гъбата “Kōjikin“. В обедните часове отпътуване до Shirakawa-go, китно живописно селще, намиращо се под егидата на ЮНЕСКО, представлявайки част от световното културно-историческо наследство. Връщане във вечерните часове в Такаяма и втора нощувка.       

Ден 8. Такаяма – Перленият остров Тоба Микимото – Изе – Киото  
Заминаване в предиобедните часове през Нагоя за Тоба и посещение на перления остров Микимото. Обиколката продължава с пътуване до Изе и посещение на шинтоиския храм Найку. Обширният храмов комплекс се смята за най-голямата светиня на шинтоистката религия, посветен на японската богиня на слънцето Аматерасу Омиками. В следобедните часове потегляне за Киото.

Ден 9. Старият императорски град Киото
Киото, древната императорска столица с изключителното си културно-историческо наследство, с основание се смята за един от най-интересните градове на източна Азия. В състава на най-красивите храмове, Зен-градини и светилища на шинтоистката религия влизат храма Рьоанджи, Златния павилион Кинкаку-джи и замъка Нижо от времето на шогуната на император Токугава. Посещение в следобедните часова на храма Кийомицу и шопинг из живописния квартал Shijo-Kawaramachi.

Ден 10. Киото
Обиколката на древната императорска столица със забележителните си храм-паметници и градини продължава с посещение на светилището Фушими Инари и храма Санджусангендо с впечатляващите си 1001 дървени статуи на будистката богиня на милосърдието Каннон. В следобедните часове следва разглеждане на сребърния храм Гинкакуджи, разположен в североизточната част на града, както и на светилището Хейан със забележителния си градински комплекс.

Ден 11. Разходка до Нара (по желание, срещу доплащане)
Заминаване с автобус за Нара. Дългогодишен административен център, в годините около 8 век Нара се превръща в първата столица на Япония. През този период настъпва бурен разцвет на изкуствата, литературата и театъра, поради което Нара получава прозвището „люлка на японската култура“. Обиколката започва с посещение на разположения извън Нара храм Нoryu, основан в далечната 607 г., представляващ едно от най-ранните свидетелства на будистката култура в Япония. Именно тук се намира най-старата дървена постройка на света. Следва разглеждане на „Daibitsu“, най-голямата бронзова статуя на Буда в световен мащаб, която може да бъде видяна в храма Тодайджи, който пък е известен като най-голямата дървена постройка в света. Потегляне обратно за Киото в късния следобед.

Ден 12. Киото – Химеджи – Окаяма – Хирошима
В сутрешните часове предстои пътуване с автобус до Химеджи. Малкият град Химеджи е известен с внушителния си дворцов комплекс „Ширасагиджо“, което в превод означава „Замъкът на бялата чапла“, проектиран в началото на 17 век така, че да прилича на птица, разперила крила по време на полет. Следва заминаване за Окаяма и посещение на градината Коракуен, една от трите най-известни градини в Япония. Пристигане в късния следобед в Хирошима (Тъй като багажът се изпраща оттку директно към хотела в Осака, за нощувката в Хирошима може да бъде използван само ръчен бакаж – раница или малка чанта).

Ден 13. Хирошима – Свещеният остров Мияджима – Осака
Посещение на мемориалния комплекс с музея на мира в Хирошима и разходка из парка на мира. Разположен на няколко мили от брега на Хирошима, се намира остров Мияджима (Ицукушима) - свещена местност едновременно за шинтоизма и будизма, и едно от най-красивите места на планетата. От храмовете на Мияджима, най-прочуто е светилището на Ицукушима. Построено през 593 г. след Хр., то е доразширено до днешните си размери през 1168 г. и се смята се за един от най-забележителните примери на религиозната архитектура. Обявено е за национално богатство от правителството на Япония. В следобедните часове отпътуване с високоскоростния експрес „Шиканзен“ за Осака и нощувка.

Ден 14. Осака – Германия
Трансфер в сутрешните часове до Кансай, при Осака, и полет с Lufthansa за Франкфурт.

Включени услуги в туристическия пакет:
· Полети с включени летищни такси на отиване от Франкфурт или Мюнхен до Токио/Хирошима и на връщане от Осака/Токио до Франкфурт.
· Трансфери съгласно програмата на пътуването, в дните на настаняване и напускане, както и екскурзоводско обслужване на немски език
· Обиколно пътуване, съгласно описаната програма, с климатизиран автобус.
· 12 нощувки в хотели , среден клас, и изхранване на база закуска
· Немскоговорящ гид по време на обкилното пътуване (3-13 ден) и информационни материали
· Входни такси съгласно програмата
· Изпращане на багажа от Киото за Осака

Програмата на обиколното пътуване не включва:
· Бакшиши
· Храна и напитки към изхранванията, в случай, че не са предварително фиксирани в програмата.
· Разходи за лични нужди.

Land der Geishas 01
Land der Geishas 02
Land der Geishas 03
Land der Geishas 04
тази страница е посетена 1949 път(и)
Още...
Още...
Още...
Още...
Още...